MŠ Bubeníčkova

Mateřská škola Bubeníčkova, příspěvková organizace
Bubeníčkova 1880/6
162 00, Břevnov

http://www.ms-bubenicek.cz

tel.:   770 141 413
datová schránka: zj3kpex
ředitelka: Bc. Martina Suchomelová
kapacita: 115 míst / 5 tříd
typ zařízení: MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 7:00- 17:00
náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Mateřská škola je situována uprostřed sídliště Petřiny, mezi zástavbou panelových domů, v blízkosti Obory Hvězda a Břevnovského kláštera. Je obklopena velkou zahradou plnou vzrostlých stromů, součástí zahrady je dopravní a přírodní hřiště, průlezky, pískoviště. V letních měsících využíváme mlhoviště a vodní mlýnky. K dispozici mají děti odrážedla, koloběžky s helmou a spoustu venkovních hraček a her. Pro všechny děti je k dispozici keramická pec. Ve třídách jsou interaktivní tabule a kouzelný koberec, které slouží ke zkvalitnění výuky našich dětí.

Zájmové aktivity


Škola nabízí dětem kroužky angličtiny, flétny, pohybových her, výtvarný a logopedický kroužek. Využíváme tělocvičnu vedlejší základní školy.  Navštěvujeme solnou jeskyni a Tatran Střešovice.

 Jezdíme také na letní školu v přírodě.

Předškoláci navštěvují výstavy, muzea, ekologické programy pro děti, pořádají tematické vycházky po Praze. Účastníme se různých výtvarných a pracovních soutěží.

Pro všechny děti je k dispozici keramická pec. Ve dvou třídách jsou interaktivní tabule a v jedné kouzelný koberec, které slouží ke zkvalitnění výuky našich dětí.

Další informace


Školním vzdělávacím programem "Elce Pelce Kotrmelce" připravujeme dětem klidný, veselý a hravý svět a prostředí, kam se rády vrací a které jim dává pocit jistoty. Program respektuje všechny věkové skupiny dětí a klade si za cíl vytvářet kvalitní prostředí pro všestranný rozvoj dětí. Je založen na metodách přímých zážitků a probouzí v dítěti aktivní zájem poznávat, zkoumat a objevovat.

Spolupracujeme s odborníky z pedagogicko-psychologické poradny a ze speciálně pedagogického centra, s logopedem, se společností, která provádí preventivní screeningové vyšetření zraku dětí. Zapojili jsme se do ekologické sítě Mrkvička a do projektu Školka v pohybu.

Organizujeme projektové dny pro děti a společné aktivity pro rodiče, děti a místní komunitu.

Účastníme se dotačních programů s podporou Evropské unie.