MŠ Charlese de Gaulla

Mateřská škola Charlese de Gaulla
Charlese de Gaulla 18/832
160 00, Bubeneč

http://www.degaulla.cz

tel.:   224 311 120
datová schránka: 47r6sn5
ředitelka: Marcela Brabcová
kapacita: 48 míst / 2 třdy
typ zařízení: MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 7:00- 17:00
náhled souboru

Aktuality

Praha zrekonstruovala školku v Bubenči

Po pětiměsíční rekonstrukci je od prosince znovu obnoven provoz v budově mateřské školy Charlese de Gaulla v Bubenči. Celková modernizace školky probíhala s důrazem na maximální zachování vilového charakteru objektu z roku 1938 i jeho původních prvků. 

 
[11.12.2019] « »   Bubeneč


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Dvoutřídní MŠ, ve které je ve věkově smíšených třídách celkem 48 dětí,¨s dětmi pracujeme podle ŠVP "S radostí a  rozhledem do světa se rozejdem", naším cílem je připravit děti na realitu života a spoluprací s rodinou vytvořit pohodové prostředí pro jejich rozvoj. Vybavení tříd- zejm. ze dřeva a textilu, hračky s oceněním za design a jako hračka roku, nemáme úmyslně televizi.Na zahradě - prvky Tomovy parky, umělý bezpečnostní povrch na cestách, domek na stromě s názvem Mravenistě.Při plnění denního režimu mají děti možnost být co v nejdelším čase venku.což je dobrá prevence proti stresu a vzniku chorob.

Pro nově příchozí děti je připraven adaptační program. V Mš funguje i preventivní program Chráníme se proti šikaně, naší snahou je pokusit se vytvořit pohodové a klidné prostředí. Každým rokem připravujeme pro děti různé projekty. V letošním školním roce to budou např.

  • " Cesty za poznáním" -  pro předškoláky( oblíbené dětmi i rodiči)
  • " U kořenů, Ve stráni "- dotační program, seznamování s envirmentální výchovou,poznávání rostlin,objevování tajů přírody, používání nářadí
  • Témata- měsíc lesa, barev, štěstí a dobrot,umění, knihy, legrace, květin, slunce a vody

Bližší informace na webu školky.

 

Zájmové aktivity


Děti mohou docházet do Centra inspirace a tvořivosti( je přímo v budově školy) a tam si vybrat " kroužky" podle svého zájmu. Program probíhá vždy až v odpoledních hodinách.

 

S Centrem inspirace a tvořivosti spolupracujeme během školního roku i na akcích pro rodiče, veřejnost.