MŠ Věry Čáslavské

Základní škola a Mateřská škola Věry Čáslavské
Šantrochova 1800/2
162 00, Břevnov

http://zsverycaslavske.cz

tel.:   235 361 223
fax.:  235 352 257
datová schránka: y5v3c4y
ředitelka: Mgr. Helena Patáková
vedoucí učitelka: Zuzana Havlová
kapacita: 35 míst / 2 třdy
typ zařízení: ZŠ a MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 6:30- 17:00
náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


ZŠ a MŠ Věry Čáslavské se nachází v klidném prostředí sídliště Petřiny v blízkosti Obory hvězda a Klášterní terasové zahrady. Celková kapacita mateřské školy je 35 dětí, které jsou rozděleny dle věku do dvou tříd. Učitelky se tak mohou více zaměřit na individuální práci s dětmi. Mateřská škola má vlastní vchod a je rozdělena do dvou pater. V prvním patře se nachází Modrá třída, ve druhém patře sídlí Žlutá třída. V každé třídě je prostor herny s kobercem a potřebným vybavením pro hravé činnosti dětí, prostor se stolky, které se využívají k pracovním a výukovým činnostem a také ke stolování. Odpočinek po obědě probíhá v herně na lehátkách. 

V prvním patře je umožněn průchod do školní tělocvičny, kterou obě třídy využívají ke sportovním činnostem. Součástí areálu školy je prostorné školní hřiště s oddělenou částí přímo pro mateřskou školu, s pískovištěm, skluzavkou a herními prvky pro sportovní vyžití.

Anglický rodilý mluvčí přítomen každé dopoledne ve třídě starších dětí - součástí ŠVP.

Zájmové aktivity


Sportovní program -  celoroční sportovní program probíhá 3x týdně pod vedením kvalifikovaného učitele TV a učitele mateřské školy.

Divadla, besedy - každý měsíc nás v mateřské škole navštíví divadlo s představením, nebo pro děti pořádáme vzdělávací besedy (Dravci a sovy, Čistíme si zoubky, Krvinka Dáša, Medové snídaně, Policie ČR a jiné)

Senioři čtou dětem - Naše mateřská škola spolupracuje od roku 2012 se seniory z Petřínské organizace. Pravidelně jednou měsíčně přicházejí do školky babičky, které dětem přečtou připravenou pohádku. Děti pak za pomoci babiček vyrobí část příběhu. Děti také seniorů pravidelně zpívají písně na schůzích.

Logochvilky - probíhají pravidelně 2x do měsíce. Při dodání podkladů z logopedické depistáže nebo již probíhající odborné logopedické péče je logopedická chvilka individuálně přizpůsobená potřebám konkrétního dítěte. Děti běžně během chvilky procvičují dechová a fonační cvičení, rozvíjí smyslové vnímání (zrak, sluch, …), absolvují cvičení na rozvoj motoriky mluvidel a další.

Prvňáckem na zkoušku - každoroční projekt určený pro všechny předškoláky (nejen z naší mateřské školy). Děti si vyzkouší reálné prostředí základní školy pod vedením zkušených učitelů a učitelek.

Plavání - rodiče mají možnost dítě přihlásit na plavecký kurz v Tuchlovicích  kam jezdíme pravidelně již několik let. Bazén má posuvné roštové dno, které je nastavováno na jednotlivé lekce dle potřeb dětí a metodiky výuky. 

Externí kroužky v areálu školy - tenis, aerobic, inline bruslení, a další dle aktuální nabídky

Další informace


+ malý počet dětí ve třídě - rodinné prostředí

+ sportovní program

+ anglický učitel přítomen každý den celé dopoledne