MŠ Čínská

Mateřská škola Čínská, příspěvková organizace
Čínská 1950/33
160 00, Dejvice

http://www.mscinska.cz/

tel.:   775 446 352
datová schránka: uikkqbs
ředitelka: Veronika Ryvolová
kapacita: 146 míst / 6 tříd
typ zařízení: MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 6:30 - 17:00
náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Mateřská škola Čínská byla postavena v roce 1972 a od té doby slouží potřebám předškolní výchovy.  Je umístěna v klidné části Dejvic. V roce 2014 prošla celkovou rekonstrukcí a díky dostavbě nové budovy v zahradě v roce 2015 byla kapacita školy navýšena na 6 tříd.

Od roku 2013 máme zrekonstruovanou zahradu s tématem projektu "Zahrada kultury". V naší zahradě najdete hlediště ve svahu, dvě pískoviště ve tvaru kytary, houpačky, skluzavky ve svahu, lezeckou stěnu a další herní prvky.

Rekonstrukci budovy:
V roce 2014 prošla původní budova rekonstrukcí včetně zateplení a zasklení dvou teras, byla zmodernizována školní kuchyně a její sklady. Dispozičně byl změněn i suterén budovy - vznikla zde nová tělocvična včetně sociálního zázemí, sklad hraček pro zahradu a sociální zázemí pro zahradu. Dále byla zrekonstruována jazyková učebna - bylo nově vymalováno a položen nový koberec.
Na pozemku školy byla postavena bezbariérová budova "B", ve které jsou umístěny dvě nové třídy včetně jejich zázemí.

Kapacita školy je 146 dětí. 

Děti jsou rozděleny do 6 heterogenních (věkově smíšených) tříd.

Školní vzdělávací program OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS napomáhá celkovému rozvoji dětské osobnosti a předškoláky připravuje na úspěšný vstup do ZŠ. Škola je nadstandardně vybavena didaktickými pomůckami, funkčními hračkami a 4 interaktivními přístroji - Magic Box, které pedagogové při své práci využívají k rozvoji dovedností dětí.

Mateřská škola má vlastní kuchyň, která splňuje všechny zákonem předepsané normy. Zdravá výživa je zajišťována  sestavováním odpovídajícího jídelníčku. Vaříme především domácí jídla s minimem polotovarů a bez umělých dochucovadel. Dětem denně podáváme čerstvé ovoce a zeleninu.

Spolupracujeme s několika institucemi v okolí mateřské školy: 

1/Pedagogicko-psychologickou poradnou a Speciálně-pedagogickým centrem  v Praze 6:  

Školská poradenská zařízení, které poskytují bezplatně odborné psychologické a speciálně pedagogické služby dětem se zdravotním postižením a zdravotním znevýhodněním. Spolupráce je dále zaměřena na zjištění školní zralosti dětí při přechodu na vyšší stupeň vzdělávání, konzultace v případě OPŠD, apod.

2/Posádkovým velitelstvím v Čínské ulici v Praze 6:

Naše spolupráce spočívá ve vzájemných pravidelných setkáních dětí s vojáky – podzimní a jarní.Podzimní setkání probíhá v naší mateřské škole formou výchovného koncertu Ústřední hudby AČR, při kterém se děti seznamují s různými druhy hudebních nástrojů.
Jarní setkání probíhá na zahradě školy, kde vojáci dětem připravují sportovní dopoledne plné her, soutěží a seznámení s náplní jejich práce. 

 3/ S DPS – domovem s pečovatelskou službou ve Šlejnické ulici:

ADVENTNÍ ČAS
Před první adventní nedělí tradičně předáváme do DPS ozdobený vánoční stromek a adventní věnec pro navození předvánoční atmosféry. Stromek a věnce zdobí děti vlastnoručně vyrobenými ozdobami.

Zpěv pod okny” vánoční vystoupení všech dětí z mateřské školy v zahradě komunitního centra, předání vlastnoručně vyrobených vánočních dárků seniorům za zpěvu koled v zahradě DPS a zdobení společně zasazeného stromku vánočními ozdobami. 

Vánoční koncert dětí z kroužku Zpívánek

PŘEDVELIKONOČNÍ ČAS
V období Velikonoc seniorům za zpěvu pásma jarních písní předáváme dětmi vlastnoručně vyrobené velikonoční dárky a společně si užijeme příjemné dopoledne.

PŘEDPRÁZDNINOVÉ SETKÁNÍ DĚTÍ A SENIORŮ

Před letními prázdninami strávíme se seniory čas při společném divadelním představení v zahradě naší mateřské školy nebo v jejich komunitním centru.

4/ se základními školami v Praze 6:

Předškolní děti v průběhu školního roku navštíví základní školy v nejbližším okolí, aby se seznámily s jejich prostředím a formou výuky. Spolupracujeme s těmito základními školami: ZŠ BÍLÁ, ZŠ EMY DESTINNOVÉ, ZŠ ANTONÍNA ČERMÁKA

5/ s NTK v Dejvicích:

Spolupráce spočívá v návštěvě dětské části knihovny, kde se mají děti možnost seznámit s prostředím, pro děti je připraven paní knihovnicí krátký program-seznámí je s několika dětskými knihami, přečte jim ukázky z knih, ukáže ilustrace a zadá dětem kreslený úkol.

TRADIČNÍ AKCE NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY:

Vítání nováčků
Mikulášská besídka
Vánoční dílna - akce s rodiči
Vánoční nadílka ve třídách
Velikonoční dílna + jarmark - akce s rodiči
Karneval - v období Masopustu a na oslavu MDD
Zahradní slavnost - akce s rodiči
Šerpování budoucích prvňáčků - akce s rodiči
Polodenní tématický výlet
Závěrečné ohně tříd – rozloučení se školním rokem - akce s rodiči

Zájmové aktivity


Přehled nabízených odpoledních zájmových kroužků pro školní rok 2023/24

Zpívánky                                                                                  

Logopedie

Kreativní školička - Tvořílek

Angličtina