MŠ Červený vrch

ZŠ a MŠ Červený vrch
Alžírská 647/1
160 00, Vokovice

http://www.zscvrch.cz

tel.:   235 365 987
datová schránka: 9ie3dfp
ředitelka: PaedDr. Marie Cibulková
vedoucí učitelka: Iveta Bílková
kapacita: 52 míst / 2 třdy
typ zařízení: ZŠ a MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek:7:00- 17:00
náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Mateřská škola Červený vrch, Alžírská 1/647, Praha 6 sídlí v nově zrekonstruované budově v těsném sousedství základní školy, jejíž je součástí. Byla otevřena v září roku 2010. Je to 3 podlažní budova. V prvních dvou podlažích je mateřská škola, ve třetím podlaží jsou dvě třídy prvního stupně základní školy. Budova je moderně řešená, její vybavení a provoz plně vyhovuje podmínkám mateřské školy. Školní zahrada je netradičně řešená s řadou nejmodernějších relaxačních a cvičebních prvků rozvíjející základní pohybové dovednosti dětí. Kapacita je 52 dětí, rozdělených do 2 heterogenních tříd. V počtu 26 dětí na jednu třídu.

Mateřská škola pracuje podle Školního vzdělávacího programu „Svět kolem nás.“ Je zaměřen na rozvoj prosociálních potřeb, návyků a dovedností dětí. Mateřská škola se také ve větší míře věnuje estetickým výchovám, ekologii a environmentální výchově.

Adaptační program je nastaven individuálně, dle vyspělosti a potřeb každého dítěte. Strava je klasická, se zvýšeným přísunem ovoce a zeleniny. Pitný režim je samozřejmostí, k dispozici po celý den. Stravování je zajištěno školní kuchyní ZŠ.

 

 

Zájmové aktivity


  1. 2x týdně výuka anglického jazyka ve 2 skupinách. Výuku zkušená lektorka s dlouholetou praxí.

    1x týdně kroužek „Šikula“ zaměřený na výtvarnou, pracovní výchovu s prvky přípravy dětí na vstup do základní školy.

Další informace


To, že je MŠ součástí ZŠ, nám umožňuje navštěvovat tělocvičnu a v jarních měsících školní bazén, kde děti pod vedením lektora získávají základy plaveckých dovedností. 1x za měsíc máme v MŠ divadlo, koncert či výchovný program, popř. děti jedou do divadla. 1x ročně jezdíme na výlet. Je nutné vyzdvihnout i výraznou spolupráci se základní školou. Společně se účastníme řady akcí, projektů, které jsou obrovským oživením a přínosem v přípravě dětí na vstup do ZŠ a v rozvíjení vzájemných vztahů mezi dětmi. V MŠ pracuje i velmi kvalitní rodičovské sdružení. Za zmínku stojí i spolupráce s dětským centrem Paprsek, středisko „Dar“, do kterého chodí děti s handicapem. Tyto děti zveme na společná divadelní představení, vyrábíme pro ně drobné dárky, společně si hrajeme na školní zahradě.