MŠ Juárezova

Mateřská škola Juárezova
Českomalínská 1037/24
160 00, Bubeneč

http://www.msjuarezova.cz

tel.:   233 320 306
datová schránka: g8r3p35
ředitelka: Bc. Barbora Čekanová
kapacita: 96 míst / 4 třdy
typ zařízení: MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 7:00- 17:00
náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Jsme čtyřtřídní mateřská škola s kapacitou 96 dětí. Mateřská škola je umístěna v klidné vilové zástavbě v těsné blízkosti Stromovky, která je častým cílem vycházek. V roce 2001 prošla škola rozsáhlou rekonstrukcí spojenou s nástavbou kdy byla půdovní dvoutřídní MŠ kapacitně rozšířena na čtyřtřídní.

Škola je obklopena travnatou zahradou, na níž jsou vzrostlé ovocné a okrasné stromy, keře a herní areál pro děti s dřevěnými herními prvky, pískovišti a kamennými koryty určenými k vodním hrátkám v letních měsících. Nově je zde vybudována Kreativní zóna, kde děti mohou rozvíjet svoji fantazii a tvořivost při konstruování a hrách s různými druhy přírodních materiálů. Členitý terén zahrady umožňuje využití i v zimním období pro sáňkování a bobování.

Škola disponuje vlastní kuchyní, jídelníček je sestavován v souladu s předepsanými normami a zároveň podporuje zdravé stravování s dostatkem ovoce a zeleniny. Dbáme na dodržování pitného režimu - celodenně mají děti k dispozici filtrovanou vodu. MŠ spolupracuje s nutriční terapeutkou.

Škola je zaměřena na elementární muzicírování  a hudebně pohybovou výchovu s důrazem na lidovou slovesnost a lidové tradice. Dále rozvíjíme u dětí polytechnické dovednosti a kladný vztah k přírodě. Důraz je kladen na prožitkové učení.

Děti v posledním roce předškolního vzdělávání jsou systematicky připravovány na úspěšný vstup do základní školy, v rámci této přípravy je organizována každý rok návštěva ZŠ. 

Zájmové aktivity


Nabízíme: Pěvecký sbor, Polytechnický kroužek, kroužek Vaření

Další informace


Pořádáme i řadu dalších aktivit, jako jsou divadelní představení v MŠ, návštěva Planetária, Hvězdárny, Národní galerie, Toulcova dvora, školní výlet, výjezd dětí na školu v přírodě nebo různé slavnosti v průběhu školního roku.

Škola spolupracuje s Pedagogicko psychologickou poradnou a logopedy, každoročně v MŠ probíhá screening  k včasnému zachycení řečových vad u dětí.

Pravidelné každoroční akce pořádané MŠ:

- Podzimní zahradní slavnost

- Mikulášská nadílka (organizováno SRPŠ při mateřské škole)

- Vánoční zpívání společně s rodiči

- Masopust společně s rodiči

- Vynášení Mařeny (Smrtky) 

- Jarní zpívání dětí a rodičů

- Oslava dne dětí na zahradě MŠ (organizuje SRPŠ při MŠ)

- Škola v přírodě

- Celodenní výlet

- Závěrečná zahradní slavnost "Rozloučení s předškoláky" za účasti rodičů a hostů.